Kategóriák: DorogHírekSport

Döntetlen lett a Nyíregyháza-Dorog találkozó

A labdarúgó NB II 4. fordulójában a Nyíregyháza vendége a Dorog volt. A jól kezdő dorogiak sokáig vezettek a mezőnyben eddigi egyedüli csapatként százszázalékos Spartacus ellen, de a második félidőben jobban játszó hazaiak döntetlenre mentették a mérkőzést.

Háromból három győzelem, kapott gól nélkül. Ez volt a mérlege a Nyíregyháza Spartacusnak, amely legutóbb a 2017–2018-as idényben kezdett három sikerrel. Akkor szintén a 4. fordulóban a Dorog ellen játszott és 3–0-ra kaptak ki. A kérdés az volt, a történelem ismétli-e magát, vagy a listavezető nyíregyháziak tovább tudják nyújtani a jó rajtjukat.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Szpari ellenfele, ez esetben a Dorog kezdett jobban, a vendégek az első húsz percben többször is a piros-kékek védelme mögé kerültek és sorra jutottak szögletekhez. A 24. percben vezetést is megszerezte a Dorog, Mészáros Áron remek labdájával Girsik Áron lódult meg a bal oldalon és nagy sprint után, tíz méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt (0–1). A gól után valamivel aktívabbá vált a Spartacus, de nem tudta igazán nagy nyomás alá helyezni az ellenfelét.

A második félidő utolsó húsz percében jött egyre előrébb a hazai gárda, amelynek az egyenlítést is sikerült kicsikarnia, Fodor Ferenc egy szöglet után öt méterről bombázott a kapuba (1–1).

A hajrában mindkét csapat a győzelemre játszott, de gólt már egyik sem szerzett.

LABDARÚGÓ NB II – 4. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC 1–1 (0
–1)

Nyíregyháza, Városi Stadion, 2860 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Belicza Bence Péter)
Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Fodor, Jánvári, Galambos – Farkas A. (Kártik, a szünetben), Papp M. – Kalocsai (Starosta, 62.), Ötvös (Györgyi, 66.), Hamed – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Dorog: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Rjasko, Zabari – Tóth Barnabás, Lénárt – Beliczky (Zuigeber, 66.), Mészáros Á., Papp M. (Szerencsi, 78.) – Girsik. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Fodor (82.), ill. Girsik (24.)

MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Nagy gratula a közönségnek, a szurkolók olyan hangulatot teremtettek, amitől borsózott a hátam, alighanem nekik is köszönhető, hogy egyenlíteni tudtunk. A fejekben nem volt minden rendben, rossz döntéseket hoztunk, az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek. A szívünk viszont a helyén volt, mentünk előre és elfáradt a Dorog, de egy-két hiba miatt majdnem újabb gólt kaptunk.
Németh Szabolcs: – Elégedett vagyok, hiszen a listavezetőhöz jöttünk. Mindig öröm idegenből elvinni egy pontot ebben a roppant erős NB II-ben, de a pontszerzés mellett annak is örülök, hogy jó iramú mérkőzést játszottunk a szép számú nyíregyházi közönség előtt. Hetven percig jól játszottunk, nyomás alá helyeztük a hazaiakat, majd el kell ismerni, hogy az ellenfelünk is veszélyeztetett.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu