Kategóriák: Hírek

Egyre népszerűbbek az online játékok

Habár a játék eredete ismeretlen, ma már több millió játék közül válogathatunk. Legyen szó akár kártyajátékról, társasjátékról vagy szerencsejátékról. Lássuk honnan indultunk és hova jutottunk!

Egy elmélet szerint két egyetemista lekéste az utolsó vonatot és az egész éjszakát egy pályaudvar peronján kellett tölteniük. Megállapodtak, hogy nem gondolnak arra, hogy milyen helyzetbe kerültek és amelyiküknek előbb eszébe jut, az veszít. Azonban ezt világszerte sokan cáfolják és többen úgy gondolják, hogy a XIII. vagy a XIV. századig vezethető vissza a játék eredete.

Érdekesség, hogy a Magyar Nyelv Értelmező Szótára szerint a játék szónak 38 féle jelentésváltozata van. A Pedagógiai Lexikon meghatározása szerint a játék az ember és az állatok tevékenységi formája, melyet a munkától és a tanulástól eltérően minden külső céltól függetlenül, magáért a tevékenységéért folytatnak, és melyet örömérzés kísér.

A játék szót a mindennapi életben sokféleképpen értelmezhetjük. Többek között a játék szóval tevékenységet, méghozzá igen sokféle cselekvést jelölünk, mindemellett a játék szó eszközként használt tárgyat is jelenti, de a játék szóval jelöljük a mindennapi élet számos megnyilvánulási formáját is: vígjáték, színjáték, valaminek van játéka és a többi.

Milyen szabályai vannak alapvetően a játéknak? A játéknak három szabálya van, amelyet minden változatában elismernek. Az első: ha a játékos A Játékra gondol, veszített. Második: ha veszített, azt mások, de legalább egy fő számára észlelhető módon be kell jelentenie. A harmadik pedig: mindenki részt vesz A Játékban.

Magyarországon a videójátékok mellett a legnépszerűbbek a szerencsejátékok. A videójátékokhoz a legtöbben PlayStation-t, vagy Xbox-ot használnak, de sokan úgy gondolják, hogy a számítógép a legjobb erre a célra. A szerencsejátékok tekintetében az országban a legtöbben a lottózás valamely formáját, vagy a sportfogadást részesítik előnyben, azonban miután eltűntek a játékgépek a vendéglátóhelyekről egyre többen keresnek fel valamilyen internetes kaszinót, nyerőgépet. A kaszinó online formája sokakat kecsegtet, hiszen a nyerőgépek mellett kártyajátékok, élő szerencsejáték műsorok és rulett is várja a játékosokat. Sőt a legtöbb online kaszinó portálon sportfogadásokra is van lehetőség, ahol az e-sportra történő fogadás egyre népszerűbb hazánkban is.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás