Kategóriák: EsztergomHírekSport

Flashmobot szerveztek az esztergomi karatésok

Július 11-én, szombaton az esztergomi Széchenyi téren flashmob-ot szervezett a DNC Esztergomi Kyokushin karate csoportjának edzője, Kaszala Béla.

A megmozduláson a magyarországi IKO Hokusei shibu (vezetője: shihan Halász Károly, 5. dan) több csoportjából vettek részt edzők, karatékák.

 

A karaténak ezt az ágát sosai Masutatsu Oyama alapította, melyben a köríves mozdulatokat ötvözte a korábban már használt karate mozdulatokkal. Ebben a tradicionális erőkaratéban teljes erővel történik az ellenfél elleni ütés-rúgás. A versenyek is full contact szabályrendszerben zajlanak védőfelszerelésben. A karatékák edzőtáborokban tökéletesíthetik technikájukat és övvizsgákon mutathatják meg tudásukat.

A rögtönzött bemutatóra érkeztek Budapest több kerületéből, Érdről, Velencéről, Gyálról, Vecsésről, Alsónémediből, Pilisről, Ócsáról, Újlengyelből, Győrből, Debrecenből, Balassagyarmatról, Dunaújvárosból, Nyergesújfaluról, Tát, Dorogról, Horgosról résztvevők, hogy segítsék az esztergomi csoportot.

A szervezők remélik, hogy ezzel a bemutatóval sikerült több embernek felkelteni az érdeklődését a Kyokushin karate iránt. A klub várja a jelentkezőket az esztergomi csoportba, illetve a 2020. augusztus 2-7-ig Velencén tartandó nyári edzőtáborukba, ahol teljesen kezdőket is szívesen várnak, sőt még ajándék karate ruhát is kapnak.

További információk: Kaszala Béla (1. dan) Mobil: 06-70-405-8036.

Edzések helye, ideje 2020. szeptembertől: Esztergom, Mindszenty József Általános iskola (kedden és pénteken 17:30-tól 19:00-ig).

Fotó, forrás, videó: Nyirák Norbert

Megosztás