Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Dánia: karantén – Hamlet a Bubik Színpadon

Megtartotta a Hamlet olvasópróbáját az esztergomi Babits Mihály Színház a Bubik Színpadon. A Kaj Ádám rendezésében szeptember elején bemutatásra kerülő darab címszerepét Bánföldi Szilárd, az Újszínház fiatal színművésze alakítja, olyan ismert nevek társaságában mint Faragó András (Polonius) vagy Viczián Ottó (Claudius).

A rendező az olvasópróbán kifejtette: az előadás úgy szakít a hagyományokkal, hogy közben végig hű marad az örök érvényű klasszikus, William Shakespeare színházi látásmódjához – a szövegkönyv alapját Arany János legendás fordítása adja. Az esztergomi Hamlet középpontjában a királyi család áll, a tragédia forrása a bezártság. Dánia: karantén – a cselekmény a nappaliban, a hálószobában és Hamlet gyerekszobájában játszódik, ahol a teddy macit Horatio-nak hívják.

A jelzésértékű díszlet mellett a jelmezek különösen nagy hangsúlyt kapnak. Az előadásban debütál Kovács Klaudia fiatal esztergomi jelmeztervező, akinek a feladata az volt, hogy olyan ruhákat tervezzen, amelyek nem ütnek el a mai divattól és illenek a letűnt viking-kor emlékéhez, érzékeltetve a generációk közötti különbségeket. A praktikumra is figyelnie kellett, hiszen Shakespeare színházára is jellemzően, jelen előadásban is érdekes szerepösszevonásokat láthat majd a néző: az elhunyt karaktereket játszó színészek más-más szerepekben térnek vissza a színpadra.

A bemutatóra 2020. szeptember 5-én 19:30-kor kerül sor a Bubik Színpadon. A jegyek már kaphatók. Részletek a színház honlapján>>

Szereposztás:
Claudius: Viczián Ottó
Hamlet/Hamlet atyjának szelleme: Bánföldi Szilárd
Polonius/Első sírásó/Pap/Fortinbras: Faragó András
Laertes/Rosencrantz/Horatio: Kazári András
Gertrud: Kéner Gabi
Ophelia/Guildenstern/Második sírásó/Osrick: Orosz Csenge
Gyermek Hamlet: Rákosi Sámuel
Testőrparancsnok: Ótott Ferenc

Zene: Ágoston Máté
Jelmez: Kovács Klaudia
A rendező munkatársa: Vereckei Kata
Rendező: Kaj Ádám

Fotók: Karvaly Bence

Megosztás