Kategóriák: HírekKék hírek

Többszörös szabálysértőt fogtak el a rendőrök

Az esztergomi járőrök előállították azt a 65 éves pilismaróti férfit, aki felfegyverkezve, jogosítvány és forgalmi nélkül ittasan ült a volán mögé.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2020. június 30-án délután Dömösön, a Duna utcában megállítottak egy személygépkocsival közlekedő pilismaróti lakost, aki a járművel lassan, imbolyogva közlekedett. A sofőr szemmel láthatóan ittas állapotban volt, beszéde akadozott, mozgását nem tudta koordinálni. Az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították.

Az iratok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és a forgalmi engedélyt sem tartotta magánál. A jármű műszaki érvényessége lejárt, a forgalomból kivonták, kötelező felelősségbiztosítást sem kötöttek rá, és nem felelt meg a jogszabályban előírt feltételeknek sem, valamint a rászerelt hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozott.

Az egyenruhások az autó átvizsgálása során egy 38 cm-es gumibotot és egy 10 cm pengehosszúságú kést találtak, amit a hatósági jelzésekkel együtt lefoglaltak.

A rendőrök a 65 éves férfi ellen a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Forrás: police.hu