Internetről rendelte a kábítószert

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a nyergesújfalui férfit, aki több alkalommal is kriptovalutával vásárolt kábítószert az interneten.

A vádirat szerint a férfi vádlott nyergesújfalui lakóhelyéről interneten keresztül kriptovaluta felhasználásával három alkalommal rendelt kábítószert, mindhárom rendelésnél kézbesítési címeként a lakóhelyét adta meg. A megrendelés alapján 2018. július 31. napján, 2018. szeptember 10. napján és 2018. szeptember 12. napján repülőtéri forgalomban Hollandiából a vádlott nevére és lakcímére szóló közönséges levélküldemény érkezett, amelyben kábítószert, azaz MDMA-t tartalmazó tabletták, illetve kokain voltak. A levélküldeményeket a hatóság lefoglalta.

A vádlott a 2019. május 26. napját megelőzően marihuánát és speedet szerzett meg, amelyet részben elfogyasztott, tőle a hatóság lefoglalt egy szál, marihuanát tartalmazó sodort cigarettát.

Az ügyészség indítványának megfelelően az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, valamint a lefoglalt kábítószer elkobzásáról is döntött.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó