Kategóriák: Hírek

A fogadóirodák lelke: az odds mester

Miközben az online fogadások népszerűsége az egekbe emelkedett, keveset tudunk azokról, akik ezt lehetővé teszik, azokról, akik a fogadás oddsait meghatározzák: ők az odds mesterek.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, a sportfogadás törtlen népszerűségnek örvend. A valóság az, hogy folyamatosan növekszik az online sporteseményre fogadók száma világszerte. Az internet lehetőségei ebben különösen sokat segítenek, hiszen egyre több weboldal kínál professzionális szintű fogadásokat. Ilyen például a 22 Bet is. 

A fogadóirodák igazi sztárjai a névtelenségben dolgozó odds mesterek. Ők azok, akik a fogadásokat számunkra lehetővé teszik, akik kiválasztják a sporteseményeket és meghatározzák az oddsokat. A fogadóirodák lelkei ők, hisz rajtuk múlik minden. Az, hogy kinek lesz egyáltalán kedve fogadni: ha túl alacsony az odds, nem jönnek a tétek, ha viszont túl magas, akkor nagyot bukhat az iroda. Nekik kell képben lenni arról, hogy melyik játékos éppen milyen formában van, ez mennyire határozhatja meg a végeredményt; tisztában kell lenniük, kinek a lábában van benne a gól, vagy a kezében a legtöbb kosár, ász, vagy pont. A felelősségük legalább olyan nagy, mint a titokzatosságuk.

Az odds mesterek munkahelye a legvédettebb a fogadóirodákban: külön jogosultsággal lehet csak belépni a munkaállomásaikra, amik teljesen el vannak zárva a többi dolgozótól. Aki ezt a munkakört szeretné betölteni, igen türelmesnek kell lennie. Egyrészt nem kezdhet senki azonnal odds mesterként, előtte akár évekig kell a fogadóirodánál dolgoznia. Másrészt jó, ha van matematikai érzéke, a valószínűségszámításokat csuklóból kell elvégezni. És ott van még a nemzetbiztonsági átvilágítás: épp olyan C-típusú, mint ami például a kormánytagok számára is kötelező. 

A kereset természetesen nem rossz, viszont tudni kell, hogy jutalékalapú. Azaz nemcsak átvitt értelemben van elméleti felelősségük, hanem nagyon is gyakorlati, a saját pénztárcájukra is kihat. Nem ronthatnak. Ezért a fogódóirodáknál az oddsokat az odd mesterek sokszor együtt beszélik meg, számítják ki. 

A megfelelő információellátás érdekében több képernyőn követik a sporteseményekről szóló híreket, telefonos alkalmazásokon keresztül a legkülönfélébb országokból érkező híreken tartják a szemüket, és percre pontosan figyelik a sportban történő változásokat. Nekik kell először hozzájutni  a lehető legtöbb és legpontosabb információhoz. 

Az oddsmester a munkájáról természetesen nem beszélhet, titoktartási kötelezettséget kell, aláírjon. A munkakör mindezek ellenére – vagy éppen ezért – talán az egyik legirigyeltebb foglalkozássá kezdi kinőni magát.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás