Kategóriák: HírekKék hírek

Megöléssel fenyegette anyósát, két évet kaphat

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki anyósát többször megöléssel fenyegette, egyik alkalommal éjjel a háza udvarára is behatolt.

A vádirat szerint a férfi és élettársa kapcsolata megszakadt, a nő az édesanyjához költözött vissza. A férfi a szakítást nem akarta elfogadni, a kapcsolat megromlásáért a nő édesanyját hibáztatta.

A vádlott 2019. június 16. napján éjjel megjelent az anyósa lábatlani házánál, ahol az utcai kaput berúgta, azon keresztül bement az udvarra, ahol az ajtón dörömbölt és hangosan trágár módon szidalmazta sértettet, a ház ablakán lévő redőnyt ütötte, az ablakot betörte, eközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg sértettet, hogy megöli.

A vádlott 2019. július 3. napján 22 óra 26 perc körüli időben ismét megjelent a sértett lábatlani házánál, a korábban megrongált, csukott, de nem zárt kapun keresztül, engedély nélkül bejutott az udvarra, ahol dörömbölt, üvöltözött és ismét megfenyegette a sértettet azzal, hogy megfogja ölni.

A férfi négyszer volt büntetve, őt a bíróság 2017-ben különös visszaesőként 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2018. június 12-én töltött le, erre figyelemmel többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 2 év fegyházbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás