Mintegy két évet kapott a hamis bombariadó miatt

Korábban írtuk, hogy egy férfi tavaly nyáron arra akarta rábírta gyermekotthonban tartózkodó 14 éves fiát, hogy bombariadót fújjon esztergomi munkahelyén, mellyel végül mintegy tízmilliós kárt okozott. A férfit a bíróság a mai napon jogerősen elítélte.

A vádlott bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21-én telefonon arra próbálta rávenni 14 éves, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a férfi munkahelyét és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot a fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent. A lány még aznap a gyermekotthonból felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.  A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget,  majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 28-án előkészítő ülésen jóváhagyta az ügyészség és a férfi által a nyomozás során kötött egyezséget, és a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó