Kategóriák: EsztergomHírek

Élményekkel teli finomságok a Sütő-főző táborban!

2020-ban már hetedik alkalommal szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Iskola tankonyhájában.  

Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudnak táboroztatni. A gyerekeket kis csoportokban foglalkoztatják, három pedagógus irányításával. A 4 turnus alatt mintegy 80 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel. Ők maguk is közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével.

A tábor lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek, étkeznek.

Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános- és középiskolás korosztályt várják!

A tábor július 6-ától július 31-éig tart, 4 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4-ig, hétfőtől péntekig.

Turnusok: júl. 6-10-ig, júl. 13-17-ig, júl. 20-24-ig, júl. 27-31-ig.

A sütés-főzés és ezek előkészítése mellett a gyerekeket kézműves foglalkozások várják, sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel.

A szabadfoglalkozások alatt csocsó, asztalitenisz, foci és tollaslabda várja a gyerekeket.

A főzőkonyha és az aula mellett az iskola tornaterme és a műfüves pálya is a táborozók rendelkezésére áll!

A szervezők idén még fokozottabban figyelnek a tisztaságra, a fertőtlenítésre, a járványügyi szabályokra!

Jelentkezés, információ: Sinkó Gyula, Sinkó Borbála (+36 20 940 2778, gyulasinko@gmail.com)