Kategóriák: Hírek

Alap szett azoknak, akik most kezdenek jógázni

Ha még csak nemrég döntötted el, hogy rendszeresen jógázni fogsz, mert már nagyon nagy szükséged van a mozgásra, akkor ez a cikk neked szól, hiszen felsorolunk néhány olyan alapjóga eszközt, amelyet minden kezdőnek be kell szereznie.

Hiszen a jógagyakorlatok csakis úgy lesznek hatékonyak, ha egyrészt kényelmes öltözetben végzed azokat, másrészt minden olyan sporteszköz birtokában vagy, amelyek szükségesek akkor is, ha egyedül kezded el ezt a sportot, de abban az esetben is, ha közösségben szeretnél rendszeresen jógázni.

Egyébként jól döntöttél, amikor a jóga mellett tetted le a voksodat, hiszen a jóga nem csak az erőt és a rugalmasságot növeli, nem csak a fizikai egészségnek tesz jót, de a lelket is megerősíti és még a gondolkodásmódod is pozitív irányba fog változni.

Most pedig nézzük azokat a jóga eszközöket és a jógához szükséges egyéb dolgokat, amelyek elősegítik, hogy minél hatékonyabban végezhesd el a gyakorlatokat, mert hiszen ezek a sporteszközök és felszerelések elengedhetetlenek, ha ezt a mozgásformát választottad.

Jóga, rugalmas nyújtószalag

Egyes jógagyakorlatok nem nélkülözhetik a rugalmas jóga szalagot. Ez az eszköz nagyon hasznos lehet az edzések előtti bemelegítéseknél és az edzés végeztével, a nyújtógyakorlatoknál. Ez a szalag, fokozza a rugalmasságot és az izmok nyújtása lehetővé teszi a mozgástartomány növelését.

Jóga öltözet

A jógában sok olyan póz van, ami kényelmes öltözetet kíván. Ma már nagyszerű ruhákat be tudunk szerezni, sőt egymással harmonizáló szettek is vannak a piacon.

Jóga gyűrű

A jóga gyűrű az egyik legkedveltebb eszköz. Kicsi, több színben kapható, és nagyon sokféle gyakorlat elvégzését teszi lehetővé. A jóga gyűrű is segíti az izmok nyújtását, mindazonáltal fokozza a rugalmasságot és a hajlékonyságot is. A jóga gyűrű elsősorban a hát – és a vállizmok megerősítésében vesz aktívan részt. Nézz körül a SOJO oldalán, ha szeretnél te is beszerezni egy ilyen eszközt.

A jóga blokk

A jóga blokkra minden olyan embernek szüksége van, akik a jógát választották, hogy kicsit edzésben tartsák a testüket és a lelküket. A jóga blokk lehetővé teszi a különféle pózok megvalósítását és a különböző gyakorlatok elvégzését. A jóga segítségével, a helyes testtartást is megtanulhatod és ebben is támaszod lehet ez az elsőre kissé fura eszköz. A jóga blokk könnyű anyagból készül, ennek ellenére a stabilitás is jellemzi ezt az eszközt.

Latex elasztikus jóga szalag

A latex elasztikus jóga szalag pontosan rögzül a combokra, azaz nem kell attól tartanod, hogy lecsúszik majd a lábaidról. Ez a jóga eszköz is elengedhetetlen az edzésekhez, hiszen ennek az eszköznek a segítségével lehetővé válik a combizmok erősítése.

Megosztás
Tegek: jóga