Kategóriák: Hírek

Mezőgazdasági gépekre pályázott egy nagysápi gazda

Új multifunkcionális mezőgazdasági rakodógéppel, valamint szántóföldi permetezővel bővült a nagysápi Buzer József családi gazdasága.

Buzer József a LEADER program keretében egy új multifunkcionális mezőgazdasági rakodógép és kiegészítő tartozékok, valamint egy szántóföldi permetező beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált. A korszerű gép és a felépítményhez tartozó eszközök alkalmazásával az üzemeltetési költségek csökkennek, a szolgáltatások köre növekszik. A fejlesztés a mikrovállalkozás versenyképességének növekedését implikálja.

Buzer József a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-3-17) keretében gép,- és eszközbeszerzésre nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek találta.  A családi gazdaság 2002-ben jött létre, hogy önfoglalkoztatóan a családi gazdaság vezetője és hozzátartozói megélhetését biztosítsa.

A pályázat keretében a támogatott önálló tevékenységek közül új eszköz beszerzése realizálódott. Ez az eszköz hozzájárul a gazdaságban naponta ismétlődően jelentkező nagytömegű anyagmozgatást biztosító gép cseréjével a költségek csökkentéséhez.

Könnyebbé válik a nagytömegű szálas takarmány, a képződött trágya kezelése, műtrágya felrakása. A gyors és megbízható működés kiszámíthatóvá teszi a napi feladatok elvégezését. Az időbeli kihasználtsága szintén számottevő növekedést indukál a mai használtnál minden elemében korszerűbb agrotechnikai megoldások alkalmazásával.

Az eszközök professzionális technológiájának köszönhetően a környezeti szennyezés minimalizálható, a hibás teljesítések száma maximálisan lecsökkenthető. Az új rendszer beszerzésével növelhető a hatékony munkavégzés, az üzem- és munkabiztonság. A technikai kihasználtság növekedése is előrevetíthető, hiszen a konstrukciós paraméterek kihasználása, illetve az energetikai kihasználás is növekedni fog.

Fotó: illusztráció

Megosztás