Kategóriák: Hírek

Monte Carlo: felemelő élmény a Francia Riviérán

Monte Carlo, a Monaco hercegség egyik legszebb üdülőövezete a Földközi – tenger partvidékén. A szerencsejáték egyik kiemelkedő központja, azonban nem csak a luxusról és a kaszinókról híres, hanem a látványosságai is kiemelkedőek.

Monte Carlo azért is lehet vonzó úti cél sokak számára, mivel itt az év 365 napjából, 300 napon biztos, hogy melegen perzsel a nap, ami szinte alapkövetelmény egy nyaraláson.

Monaco, a Vatikán után a második legkisebb állam. A Földközi-tengerbe nyúló városrésze Monte Carlo. Monaco a hercegi palotáról híres, míg Monte Carlót elsősorban a messzi földön híres kaszinói miatt keresik fel a legtöbben.

A turisták általában csak Monte Carlo híres kaszinóira kíváncsiak, pedig sok más látnivalót is megnézhetnek Monte Carlóban, tehát nem csak a kaszinó miatt érdemes ide ellátogatni. A part közeli sétányon híres futballcsillagok lábnyomait nézhetjük meg. Olyan hírességekét, mint Ronaldo, Maradona vagy Zidane. Ha ellátogatsz Monte Carlóba, hűsölhetsz a japán kertben, de olyan koncerttermet is láthatsz, amelynek a színpadát a tengerszint alatt építették.

Monte Carlo utcáin édes-citrusos illat terjeng, merthogy amerre a szem ellát, mindenütt mandarinfák nőnek. Egy-egy boltba betérve is hűsölhetsz, de ne várd, hogy a termékeken lesz árcédula. Itt olyan nincs, hiszen a jómódú lakosság nem is igazán kíváncsi az árakra.

Mit csinálj, mit nézz meg Monacóban? Megnézheted a monacói herceg autógyűjteményét, sok egyéb más, kiállított jármű mellett. Sok száz adutóban – köztük sok régi márkában és típusban – gyönyörködhetsz. Ez a hely mindig nyitva áll a turisták számára, turisztikai látványosságnak is számít, így ne számíts kevés látogatóra. A legtöbb antik autó egy „kisebb” vagyont ér. Ez nem egy autómúzeum, pusztán egy lehetőséget adnak a turistáknak, hogy megszemléljék a monacói herceg autógyűjteményét. Nem csak az övét, hiszen kiállításra kerülnek itt Forma 1-es versenyautók és az előző évszázad érdekes járművei is.

A milliomosokról gyakran a jacht is eszünkbe jut. Monacóban egy jacht show-t is láthatsz, ahol több száz fényűző jachtot csodálhatsz meg. Ez a rendezvény nem pont a turistákat, sokkal inkább a jacht tulajdonosokat, vagy magukat a gyártókat és persze az elit krémjét vonzza, akik nem csak a nézelődést engedhetik meg maguknak. Az eseménynek a Herkules kikötő ad otthont. A luxusjachtok mellett, sok más vízi járművet is bemutatnak itt. Aki ellátogat az eseményre, úgy érezheti magát, mint egy filmforgatáson, és már csak a 007-es ügynök felbukkanására vár, hiszen ilyen járműveket csak a James Bond filmekben láthattunk, élőben talán még sohasem.

Monacóban járva, ne hagyd ki az Oceanográfiai Múzeumot, ahol cápákat és gyönyörű halakat is láthatsz. Az épület tetejéről a fantasztikus monacói panoráma tárul eléd, ami hatalmas élmény. Az Oceanográfiai Múzeum helyet ad egy hat méter magas cápalagúnának, ami majdnem ötszázezer liternyi tengervíz tárolására alkalmas. A lagúnákban korallzátonyok is vannak telepítve, búvóhelyet szolgáltatva a cápáknak és a többi vízi élőlénynek. A múzeumnak van egy másik része, ahol sok infót tudhatsz meg az óceánok élővilágáról, de I. Albert hercegnek, a múzeum alapítójának az expedícióit is itt mutatják be.

Ha sikerült egésznap elfáradnod és már izgatottan várod, hogy kipróbáld a szerencsédet, akkor keresd fel Monaco egyik legérdekesebb látnivalóját, a Monte Carlo Kaszinót. Még akkor is érdemes felkeresned a helyet, ha az online kaszinó a te világod, és a Monte Carlo Kaszinóban nem játszani, csupán nézelődni szeretnél, merthogy erre is van lehetőséged. Minden nap 10 órától, délután 1 óráig turistacsoportokat indítanak, akik megcsodálhatják a játék szobákat, vagy az úgynevezett gaming szobákat és azok ólomüveg ablakait, szobrait és az allegorikus festményeit.

Megosztás
Tegek: Monte Carlo