Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatásban marad az a nő, aki gépkocsival szállította a társait a betörés helyszínére

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a nőnek, aki gépkocsival szállította a társait a betörés helyszínére.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2020. február 4. napján éjjel társait, két férfit a Süttő területén található dűlőbe szállította, ahol társai ablakbetörés és ajtóbefeszítés módszerével bejutottak egy présházába és onnan szerszámokat, háztartási eszközöket, valamint 3 darab lőfegyvert, 1 darab légpuskát, 1 darab nyílpuskát tulajdonítottak el összesen 843.000 Ft értékben. Rongálással 60.000 Ft kárt okoztak. A nő elkövető a társait az autóban várta, majd – miután azok az eltulajdonított tárgyakat a csomagtartóba bepakolták – hazaszállította őket.

Ezt követően, 2020. február 19. napján 03 óra körüli időpontban a nő ismét a dűlőbe szállította ugyanazon férfi társait, akik ablakbetörés és ajtóbefeszítés módszerével megkíséreltek bejutni egy borospincébe, azonban a hangosan megszólaló riasztó miatt a helyszínről elmenekültek, ezért ezalkalommal nem tulajdonítottak el semmit.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását 2020. április 3. napján rendelte el.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének további három hónappal történő meghosszabbítására. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást 2020. augusztus 3. napjáig meghosszabbította, mert a bűnismétlés veszélye a nővel szemben továbbra is fennáll.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás