Kategóriák: Hírek

3035 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 11 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős beteg. Ezzel 351 főre emelkedett az elhunytak száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív betegek száma: 2055 fő.

Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei.

1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.

Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, pl. a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

A mai naptól részletesebb adatközlést láthatnak a koronavirus.gov.hu oldalon. Külön is feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, ez azoknak a számát jelenti, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.459 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 30-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 16, Lábatlanon 9, Nyergesújfaluban 7, Tokodon 6, Táton, Sárisápon, Pilismaróton, Dömösön, Tokodaltárón 4, Nagysápon, Csolnokon 2, Mogyorósbányán, Piliscséven és Bajóton 1.

Május 4-én Komárom-Esztergom megyében 137, Pest megyében 401, Budapesten pedig 1484 igazolt fertőzöttet tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megosztás
Tegek: koronavírus