Kriptovalutával rendelt kábítószert egy nyergesújfalui férfi

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat az a nyergesújfalui férfi, aki az interneten keresztül kriptovaluta felhasználásával három alkalommal rendelt kábítószert lakóhelyére.

A vádirat szerint a férfi vádlott nyergesújfalui lakóhelyéről interneten keresztül kriptovaluta felhasználásával három alkalommal rendelt kábítószert, mindhárom rendelésnél kézbesítési címeként a lakóhelyét adta meg. A megrendelés alapján 2018. július 31. napján, 2018. szeptember 10. napján és 2018. szeptember 12. napján repülőtéri forgalomban Hollandiából a vádlott nevére és lakcímére szóló közönséges levélküldemény érkezett, amelyben kábítószert, azaz MDMA-t  tartalmazó tabletták, illetve kokain voltak. A levélküldeményeket a hatóság lefoglalta.

A vádlott a 2019. május 26. napját megelőzően marihuánát és speedet szerzett meg, amelyet részben elfogyasztott, tőle  a hatóság lefoglalt egy szál, marihuanát tartalmazó sodort cigarettát.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség