Kategóriák: Hírek

2383 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 11 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.942 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 20-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 11, Tokodon 9, Csolnokon 7, Lábatlanon 6, Nyergesújfalun és Sárisápon 5, Táton 4, Bajóton 3, Bajnán, Tokodaltárón és Piliscséven 2, Kesztölcön, Nagysápon, Süttőn és Pilismaróton 1.

A kijárási korlátozás óta április 23-ig megyénkben a rendőrök 263 alkalommal figyelmeztettek, 626 főnél helyszíni bírságot szabtak ki és 35 szabálysértési feljelentést tettek.

Április 24-én Komárom-Esztergom megyében 67, Pest megyében 329, Budapesten pedig 1221 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megosztás
Tegek: koronavírus