Kategóriák: Hírek

3 pénzügyi tanács lottónyerteseknek

Az emberek szeretnek álmodozni. Szeretnek olyan dolgok után vágyakozni, ami még nincs ugyan a birtokukban, de szeretnék, ha az álmaik, minél hamarabb megvalósuljanak.

Mit tesznek ennek érdekében ezek az álmodozó emberek? Dolgoznak, sőt nagyon sokat dolgoznak. Van, aki másodállást is vállal, hogy minél hamarabb valóság legyen az álomból. Nyilván, ezek az emberek is próbálkoznak a szerencséjükkel, de az emberek másik táborába talán többen vannak azok, akik nem csak a kemény munkában, hanem a rendszeres lottózásban is bíznak. Ezek az emberek rendszeres látogatók a lottózókban, vagy rendszeresen kattintanak a kedvenc lottós webhelyükre, ahol játszhatnak, lottózhatnak. Ezek az emberek olyan lottószámok birtokában vannak, amelyeken nem szívesen változtatnak, még abban az esetben sem, ha évek óta ugyan, de sikertelenül játszanak. És persze vannak olyan emberek is, akikre már rámosolygott a szerencse, és már nyertek. Ők már tudják azokat a kisebb – nagyobb titkokat, például, hogy hogyan, és miként kell bánni a könnyedén jött pénzzel. A cikkünk tehát a reménykedőknek szól, azoknak, akiknek még a nagy nyeremény előtt, jól jön néhány pénzügyi tanács.

  1. Gondolkodni bármilyen cselekedet előtt

Még a pénzügyi szakemberek, tanácsadók is azt javasolják, hogy a pénzköltés előtt, nyugodjunk meg, csillapodjunk le, és menjünk el pihenni, nyaralni, mielőtt olyan döntést hoznánk, amit később megbánnánk. Először ugyanis a léleknek fel kell dolgoznia a történteket és ebben az érzelmi zűrzavarban képtelenség felelős döntést hozni. A tengerparton, egy koktélt kortyolgatva, családi kupaktanácsot tartva, könnyebben meg is tudjuk emészteni a velünk történeteket, és sokkal könnyedebben születhetnek meg a racionális döntések, amelyek jelentősen meghatározzák majd a jövőbeni életünket.

  1. Fél év a vízválasztó

A pénzügyi tanácsadók szerint, legalább fél év szükséges ahhoz, hogy alaposan átgondoljunk mindent, mielőtt bármilyen üzleti vállalkozásba is kezdünk. Tehát, ha valaki nagyobb pénzösszeget nyert valamilyen lottószelvénnyel, mondjuk a powerball hozta ilyen szerencsés helyzetbe, akkor adjon magának legalább hat hónapot, hogy alaposan átgondolja, mit is szeretne kezdeni a pénzzel, milyen üzleti vállalkozásba szeretne belevágni, mibe is szeretne pontosan befektetni. Egy érzelmileg felhevült ember, nem tud jó döntést hozni, sőt voltaképpen nem is szán időt arra, hogy a jövőjét felépítse. Szerencsére, az anyagiak miatt nem kell aggódni, viszont az egyénnek fel kell mérnie az egyéni képességeit és készségeit, vagyis tudnia kell mi az, amiben jó, mihez ért, és az is fontos, hogy mibe érdemes pénzt invesztálni, mibe érdemes befektetni.

  1. A barátság és a munka nem keverhető össze

A pénzügyi tanácsadó azt javasolja, hogy a lottónyertes ne avasson be mindenkit a titkába, azaz ne kürtölje világgá, hogy nyert, és mennyit nyert a lottón, hiszen akkor hamar vége szakad a gazdagságnak. Továbbá az sem jó döntés, ha valaki a barátjával, vagy a barátaival kezd üzleti projektbe. A szűk családra természetesen, lehet építeni, de aki korábban sem akart a lottónyertessel közösködni, az a személy, valószínűleg csakis az óriási nyeremény miatt kezd ismét a nyertessel kapcsolatot kiépíteni. A barátokat pedig azért nem jó belekeverni az üzleti életünkbe, mert egy-egy rossz üzleti döntés, akár hosszabb barátságokat is tönkretehet, ilyesmire pedig senki sem vágyik.

Megosztás