Kategóriák: DorogHírek

Körforgalom építése kezdődött a dorogi Richter előtt

2020. április 17-én, a Strabag elindította Dorogon, az Esztergomi úti körforgalom építését. A beruházás a NIF Zrt. általi intermodális csomópont kiépítéséhez tartozik.

Ódor Csaba, a Richter Gedeon Nyrt. dorogi beruházási osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy a kivitelezők a mai napon már próbafúrásokat végeznek az I-es porta előtti területen.

Az építkezés első ütemében védőcsöveket helyeznek el az útpálya alatt. A későbbiekben ez a megoldás lehetőséget ad a jelenleg a csőhídon található kábelek és gázvezetékek útpálya alá történő áthelyezésére.

Az építkezésről további információkkal hétfőn jelentkezünk.

Intermodális csomópont kiépítése Dorogon: 2×3 db buszöblöt alakítanak ki a vasútállomás melletti felszámolt vasúti sínek területén, melyek méretei megfelelőek lesznek a csuklós autóbuszok fogadására is. A MÁV és a város részéről is egyöntetű igényként mutatkozott, hogy egy szintre helyezzék a buszperonokat, a vasúti peronokkal. A beruházás során a Hantken Miksa utcát kiszélesítették az egyik járdatest elbontásával, valamint a vasút előtti térrel összekötik a jövőben. A vasúti pályával párhozamosan új utat alakítanak ki, amely az Esztergomi úthoz a Richter fő portával szemben körforgalommal csatlakozik majd. Az új nyújtott körforgalom a Richter korábbi parkolója helyén lesz. Így a Mária utcáról, a Hantken Miksa utcából és az Esztergomi útról is megközelíthető lesz az állomás. A jövőben az Intézmények Háza mellett, a vasútállomás új bejáratánál fasort telepítenek majd, a fogadóépület előtt pedig szép előteret szeretnénk kialakítani, ezzel fogadva a városunkba tömegközlekedéssel érkezőket.