Kategóriák: Hírek

1190 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 16.006 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 8-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Tokodon 14, Dorogon 10, Csolnokon 9, Bajóton és Nyergesújfaluban 7, Sárisápon 6, Táton 5, Bajnán és Lábatlanon 4, Leányváron és Süttőn 3, Kesztölcön, Mogyorósbányán, Piliscséven és Pilismaróton 2, Annavölgyön és Nagysápon 1.

Április 10-én Komárom-Esztergom megyében 17, Pest megyében 194, Budapesten pedig 580 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megosztás
Tegek: koronavírus