Kategóriák: Hírek

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki több iskolából és óvodából lopott

Április 7-én, kedden írtuk, hogy a dorogi rendőrök elkapták azt a férfit, aki a térségünkben két óvodába és három iskolába tört be. A bíróság április 9-én elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra.

A gyanúsított 2020. január 4. és 5. napja között az ablakrácsot lefeszítve bejutott a Sárisáp és környéke Körzeti Általános Iskola Cser Simon Tagiskolájába és elvitt 9 laptopot, 1 fényképezőgépet, 1 kamerát, 1 mikrofont mikrofonállvánnyal, 1 DJ Mixer rendszert vezeték nélküli mikrofonnal együtt, 4 tölthető elemet, továbbá 129.000.- forint készpénzt, így a bűncselekmény elkövetési értéke összesen 1.000.000.- forint.

A férfi 2020. január 11. és 12. napja között a dorogi Eötvös József Általános Iskolába az ajtót befeszítve bejutott és elvitt 254.000.- forint készpénzt, január 24-én este pedig a tokodi Mesevár Óvodába ment be az ablakon át, és onnan 142.000.- forint készpénzt tulajdonított el, valamint az egyik dolgozó laptopját.

A gyanúsított egyelőre ismeretlen társával 2020. január 23-án éjjel a Sárisáp és környéke Körzeti Általános Iskola ajtaját befeszítette, az épületben kutattak, de nem vittek el semmit, majd január 24. és 27. napja között bejutottak a bajnai óvodába, ahonnan 12 kg sertéshúst és 6.950.- forint készpénzt vittek el.

Az Esztergomi Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit 2020. április 9-én egy hónapra letartóztatta, mert álláspontja szerint a férfi szabadlábon hagyása esetén feltehetően újabb bűncselekményeket követne el, tekintettel arra, hogy a fenti cselekményeket is feltételes szabadság hatálya alatt, röviddel korábbi, hasonló bűncselekmények miatt kiszabott büntetéséből szabadulva, továbbá egy újabb, igen súlyos ítélet hatálya alatt állva követte el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó