Kategóriák: DorogHírek

Új gyermekorvos érkezik Dorogra

Dr. Jánosi Olivér személyében új körzeti gyermekorvos kezd praktizálni Dorogon. A dorog.hu az orvost a szakmai múltjáról és a hivatásáról kérdezte.

Dr. Jánosi Olivér Esztergomban született és ott is nőtt fel. Már kisiskolás korában eldöntötte, hogy orvos szeretne lenni. Mindig nagyon érdekelte őt a biológia és a természettudomány. „Csodálatos érzésnek tartom, hogy a tudásommal másokon segíthetek, így nem is volt kérdés, hogy az orvosi hivatást választom.” – nyilatkozta a dorog.hu-nak.

Először Pécsen, majd a SOTE-n volt orvostanhallgató. A diploma megszerzését követően Németországba ment, ahol először a belgyógyászat szakterületén helyezkedett el. A terve az volt, hogy miután jobban elsajátítja a nyelvet és megfelelő klinikai tapasztalatokat szerez, átvált gyermekgyógyászatra. „Meglepődtem azon, hogy csaknem 8 év alatt egyetlen alkalommal sem ért negatív tapasztalat azért, mert külföldi vagyok. Mindenki nagyon segítőkész volt, akár a nyelvtanulásról volt szó, akár az orvosi tevékenységeim során.” – tette hozzá Olivér. Végül 2019-ben szerzett csecsemő- és gyermekgyógyász szakképesítést Rostockban, de mentőorvosi képesítéssel is rendelkezik.

Dr. Jánosi Olivér időközben megismerkedett az esztergomi menyasszonyával, valamint mivel mind a kettőjük családja esztergomi és az orvoshiány is egyre nőtt Magyarországon, úgy döntött, hogy hazaköltözik és a külföldön megszerzett tapasztalatait térségünkben, jelenleg Dorogon kamatoztatja tovább. „Az összes olyan külföldön elsajátított technikát, ami itthon még gyerekcipőben jár, szeretném úgy alkalmazni, hogy az a dorogi gyermekek előnyére váljon. Illetve nem utolsó sorban szeretném folyamatosan fejleszteni a praxisom felszereltségét, hogy a legmagasabb szintű ellátást tudjam nyújtani.” – tette hozzá.

Dr. Jánosi Olivérrel hamarosan a kis páciensek és az aggódó szülők Dorogon a Rákóczi utcai szakrendelőben találkozhatnak!

Az orvossal készült interjút teljes egészében ide kattintva olvashatják el!

A Régió TV Esztergom 2020. március 13-ai, Háttér című műsorában beszélgetett Dr. Jánosi Olivérrel. A vele készített interjú itt tekinthető meg:

Borítókép, forrás: dorog.hu / Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal
Megosztás