Kategóriák: DorogHírek

Ingyenes jógaoktatás Dorogon!

A dorogi Homoródi Nikoletta a mostani nehéz helyzetben úgy gondolta, hogy ingyenes jógafoglalkozásokat tart online. Hogy hol és kik vehetik ezt igénybe? Erről beszélgettünk vele!

Hol tartottad korábban a jógafoglalkozásokat?

A járvány előtt jógaoktató társammal a Mária utcában tartottunk foglalkozásokat, viszont ebben a helyzetben úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a csoportos órákat.

Milyen formában és hol érhető el most a foglalkozás?

Április hónapban teljesen ingyen tartok foglalkozásokat online formában. Erre jelentkezni a Shiva Jóga Dorog Facebook oldalon lehet. A későbbiekben pedig kiscsoportos órákat is szeretnék majd tartani a lakásomban, illetve a járványidőszak letelte után a Lóga-tó területén szabadtéri jógafoglalkozásokat tervezek.

Miért tartod fontosnak ebben az időszakban a jógázását?

A koronavírus-járvány miatt egyre többen maradunk otthon, keveset mozgunk és ilyenkor az emberekben előjön a depressziós hajlam is. A jógafoglalkozásokkal segíteni szeretném az embereket, hogy ne forduljanak be, illetve, hogy fenntartsák a testi és lelki egészségüket.

Mesélj magadról is egy kicsit, mivel foglalkozol még, illetve hogyan jött a jógázás?

A jógaoktatás mellett magán angoltanár is vagyok. Sokáig nem érdekelt a jóga, túl lassúnak, túl távolinak tűnt. 24 évesen sportsérülésemnél edzőm a jógát tanácsolta, hogy megerősítsem a jobb kezem, a csuklóm. 2018 májusában részt vettem egy alaptanfolyamon, Budapesten a Sivananda jógaközpontban, ahol csak tanultam a tradicionális jóga alapjait. Szintén, 2018-ban kezdtem el egy egy hatha és később gerincjóga tanfolyamot. És ez csak a kezdet volt… Az elmémre és a testemre gyakorolt hatása óriási volt: megtanultam helyesen lélegezni, ezzel az elmémet uralni, és a hétköznapokban nyugodtabban lereagálni a stresszhelyzeteket. Az alvásminőségem javult, az immunrendszerem erősödött, az anyagcserém helyreállt. Elmúlt a derék, hát és nyakfájásom, és csökkent a légzésszámom akár sport, akár hétköznapi tevékenységeim alatt. A gondolkodásom, életszemléletem pozitívabbá vált.

Kinek ajánlanád a jógázást?

Minden korosztálynak ajánlom, a járványidőszak alatt pedig ez a sportolási forma erőt, egészséget és biztonságot adhat!

Megosztás