Koronavírus: intézkedések, korlátozások

Összegyűjtöttük térségünk városainkat, illetve szervezeteinek főbb intézkedéseit és korlátozásait, melyet a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében vezettek be.

Esztergom: az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az óvodai és bölcsődei foglalkozások ügyeleti rendben működnek. A fizetős parkolást határozatlan időre felfüggesztették. A művelődési ház, az olvasókör, a közösségi ház, a könyvtár, a sportcsarnok és az uszoda határozatlan időre bezárt.

Dorog: Három hétre bezárnak az óvodák, a bölcsőde, a sport- és kulturális intézmények. Az önkormányzatnál az ügyfélfogadás csak hatósági ügyekben történik, ügyfélfogadási időben (hétfőn és szerdán 8-15 óráig) 30 ügyfél fogadásával. Személyes ügyfélfogadásra bejelentkezés: 06 33 431 299, varoshaza@dorog.hu. Önellátásukban korlátozott családjuk, vagy más közösség által nem segített személyek az alábbiakban vehetik igénybe a város szolgáltatásait: bevásárlás, gyógyszerkiváltás (március 19-ig minden nap 8-15 óra között a 06 20 215 8417-es és a 06 33 737 753-as telefonszámon).

Tát: március 17-étől a bölcsőde és az óvodák létszámbeli korlátozással, kiscsoportokban ügyeletet tartanak. A közétkeztetést rászorultsági alapon igyekeznek megoldani. A polgármesteri hivatalban a személyes ügyintézés csak halaszthatatlan esetben történetik.

Nyergesújfalu: március 18-tól szünetel az ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban, csak rendkívüli esetekben fogadnak ügyfeleket. A bölcsőde és az óvodák bezárásáról még nem döntöttek, viszont arra kérik a szülőket, hogy csak indokolt esetben vigyék el a gyermekeket. A további intézmények bezárásáról is hamarosan döntenek.

Orvosi rendelések: a legtöbb településen korlátozzák, illetve módosított időpontban működik a házi- és gyermekorvosi rendelés. A részleteket a települések, illetve az egészségügyi intézmények honlapján olvashatják el.

Horgászat: A Komárom Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége kéri tagjait, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az ügyfélszolgálaton való személyes megjelenés helyett a HORINFO rendszerén keresztül vásároljanak horgászjegyet. A KEMHESZ iroda telefonszáma: 34/310-453. A március 22.-i „Halak Napjára” tervezett, egész megyére kiterjedő szemétszedést, határozatlan időre elhalasztják.

Kamara: a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál az ügyfélszolgálaton zajló személyes ügyintézés helyett kérik, hogy részesítsék előnyben a számítógépéről is elérhető szolgáltatásokat és a telefonos kapcsolat-felvételt! Mindemellett a 2020. március 31-ig befizetendő kamarai hozzájárulás fizetésénél kérik, hogy az átutalást részesítsék előnyben. Szolgáltatások>>

Ügyészség: az ügyészségeken határozatlan időre a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügyészségre beadványokat az ügyfélkapun keresztül, e-mailben, levélben, vagy az ügyészségek bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába bedobva lehet eljuttatni.

Kormányablakok: lehetőség szerint időpontfoglalással és csak szükség esetén menjenek ügyet intézni, e nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a kormányablakokat. A kormányablakok hétfőn nyitják meg az új foglalható időpontokat, ezzel párhuzamosan kevesebb olyan ügyfelet tudnak majd fogadni, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek. Időpont ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon foglalható.

NAV: már az esztergomi NAV-kirendeltségre is lehet online időpontot foglalni a www.nav.gov.hu oldalon a szolgáltatások/ügyfélszolgálati időpont foglalása menüpontban, legfeljebb két hétre előre és legkorábban a foglalás napját követő második napra.

Borítókép: newscientist.com

Megosztás