Kategóriák: DorogHírek

Ismét pályázhatnak homlokzatfelújításra a dorogiak

2020. április 20-ig minden olyan dorogi ingatlantulajdonos pályázhat a „Dorog Város Év Homlokzat Felújítási Terve” programban, akinek a közterületről látszódik épületének homlokzata. A nyertes ingatlantulajdonos 800 ezer forint támogatási összeget és Baumit termékeket kap a felújításhoz.

Több mint egy évtizede indult a Baumit Kft. és Dorog Város Önkormányzatának közös pályázati rendszere, amely során eddig több mint tíz magán- és társasház, illetve üzlet homlokzata újulhatott meg a város anyagi támogatásának és a vakolatgyár termékeinek köszönhetően – írja a dorog.hu

Az idén ismét pályázhatnak a felújítás előtt álló tulajdonosok, akik nyertes pályázat esetén az önkormányzat által adott 800 ezer Ft segítségével és a Baumit ajándék termékeinek (vékonyvakolat, ragasztó és alapozó), továbbá kedvezményekkel újíthatják meg épületeiket.

Dankó Kristóf főépítész elmondta, hogy a pályázat célja, a város arculatának, utcaképeinek szépítése. A Baumit Creatív termékeinek köszönhetően pedig dinamikus és szép utcakép alakul ki, ezáltal nem csak a tulajdonosoknak nyújt kellemes életkörnyezetet, hanem a városlakóknak is.

Korábban kizárólag a Bécsi, az Esztergomi és a Mária utca ingatlan tulajdonosai pályázhattak, ezt nemrégiben kierjesztették Dorog egészére, a közterületekről látszódó homlokzatokra.

A pályázat során műszaki leírást, helyszínrajz, alaprajzi részlet, a meglévő és a tervezett homlokzat, illetve a látványképek leadásával lehet.

A támogatást a zsűri döntése alapján a legkreatívabb, esztétikus és előremutató terv tulajdonosa kapja, melynek az eredményhirdetése 2020. május 29-én lesz!

A homlokzatfelújítással kapcsolatban tájékoztatás kérhető a főépítésztől keddenként 8-16 óra között a polgármesteri hivatalban.

Pályázati kiírás>>

Forrás: dorog.hu / dorogimedence.hu