Kategóriák: DorogHírek

Építésztörténeti hallgatók jártak Dorogon

Dorog város főépítészétől, Dankó Kristóftól megtudtuk, hogy a műszaki egyetem hallgatói is részt vesznek a városrehabilitációs tervek kidolgozásában.

Dankó Kristóf elmondta, hogy többször felmerült már, hogy a műszaki egyetemről diákok érkeznek Dorogra. Most abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építésztörténeti tanszékének harmadéves diákjai ellátogattak Dorogra és felmérték a terepet, amely által egy féléves feladat során közterület-rehabilitációs tervet fognak kidolgozni. Ez azért is szerencsés helyzet a város részéről, mert vannak további városfejlesztési elképzeléseink, amelyek kidolgozásához az egyetemi hallgatók is hozzájárulhatnak.

A kilenc diáklánnyal – azt a már átalakulóban lévő – területet jártuk be, amelynek a rendezését a közeljövőben el szeretnék végezni. Ez a körforgalom, a miniverzum, a vasútállomás és a művelődési ház közötti területet jelenti – tette hozzá. A tervekben a közterület-rehabilitáció mellett közlekedéstechnikai és -biztonsági elemekre is kitérnek majd, de a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum beintegrálása is kulcsszerepet játszik a területrendezés során. A fél éves vizsgálat után pedig a terveket a városlakóknak és a képviselő-testületnek is szeretnénk majd bemutatni.

Végül a bejárást követően a diákok megismerhették a várost a kálváriáról lenézve, illetve a Palatinus-tóról felnézve.