Kategóriák: HírekTokod

Máglyán égették el Farsang Ferkót

Több százan szemlélték az idei Tokodi Farsangtemetést, melyet ezúttal is a nagyvölgyben rendeztek meg. A helyi tánccsoportok műsora után a búcsúzás percei következtek, majd utolsó útjára kísérték Farsang Ferkót.

Elsőként a gyásznép vonult végig a máglyagyújtás helyszínén: a menetet Bánhidi László polgármester vezette, de a képviselő-testület tagjai is kivették a részüket a produkcióból. Elsőként a Hegyeskő Általános Iskola tanulói léptek színpadra, majd a Bukott Angyalok következtek.

A Pá-Di-Di Táncegyüttes ezúttal is magasra tette a lécet, fellépésükhöz pedig Tina Turnert, a hetvenes, nyolcvanas évek egyik legnagyobb zenei ikonját is. Végül a Borvirág Táncegyüttes műsora következett: a kultúrcsoport arról híres, hogy a táncosok szerepet cserélnek. Így a hölgyek férfiakká, míg a férfiak nőkké válnak.

Ezután a vidámságot komorabb hangulat váltotta fel. Demizson Atya gyászmisét celebrált, majd a hozzátartozók is elsiratták halottjukat. Végezetül utolsó útjára kísérték Farsang Ferkót, akit máglyán égettek el, ezzel pedig jelképesen lezárták a farsangi időszakot.

Megosztás