Kategóriák: DorogHírek

Dorog költségvetése 2020

Dorog Város Képviselő-testülete, a február 11-ei rendkívüli ülésén elfogadta a 2020-as évre szóló költségvetést, melynek összege 5.105.777.000 Ft.

Az önkormányzat bevételei közül a legnagyobb arányt az iparűzési adó teszi ki, melynek összege 1,79 milliárd forint, míg a működési bevételek területén 377 millió forintot profitál a város.

A 2020-as költségvetésben szerepel az új tekepálya megépítése is, melyre 142 millió forintot különített el a település, de felújításra kerülhet a Buzánszky Jenő Stadion és a Nipl Stefánia Uszoda is. Mindemellett a Munkásszállót is megtervezik, amely információink szerint a volt Brikett-gyár területén épülhet meg.

További nagy projekt még a „Mária utca zöldben 2020”, melynek során 150 millió forintos uniós forrásból átépítik a Mária utcát, de a város egy új lakóparkot is tervez, amely a Csolnoki úton kerül majd kialakításra.

A Fortuna (Városháza) buszmegállót 15 millió forintból rendezik, a játszóterekre 5 millió forint jut, az új közterületi hulladék-gyűjtőedények pedig mintegy 7 millió forintba kerülnek majd. Mindemellett a zöldterületet 5 millióból fejlesztik, a Patakmeder rekultiváció tanulmányi tervére pedig 3,3 milliót forintot fordítanak.

Megosztás