Sok feladatot adott az éjszakai viharos szél a tűzoltóknak

Az erős széllökések miatti időjárás sok munkát adott a megye tűzoltóinak vasárnap éjjel és hétfő hajnalban – elsősorban fakidőlésekhez, személygépjárműre ráesett fákhoz kellett vonulniuk. Mindemellett Tokodon egy tűzeset is történt.

Megkérdeztük a katasztrófavédelmet, hogy az éjszakai hidegfronttal érkezett viharos szél milyen károkat okozott térségünkben. Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredes az alábbi káresetekről tájékoztatott.

Esztergomban egy családi ház udvarán egy mintegy 10 méter magas ezüstfenyőt rádöntött a szél a mellette parkoló személygépkocsira. Az esztergomi hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel avatkoztak be. A jármű nagymértékben károsodott, személyi sérülés nem történt. 

Bajna és Bajót között 3 akácfa dőlt az útra. A bajnai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a kidőlt fákat.

Esztergomban egy családi ház udvarára a szomszéd fája átdőlt. Esztergom hivatásos tűzoltói láncfűrésszel távolították el a fát.

Tokod belterületén mintegy 100 négyzetméter szabad területen égett az avar. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Kár nem keletkezett.

Fotó: 10-es út csoport (tokodi tűzeset – Selmeci László)