Talicskával járt lopni Nyergesújfaluba

Előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki öt éven keresztül Esztergomba és Nyergesújfalura járt lopni.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2018. április 22. napját követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba ajtó befeszítésével behatolt, onnan 60.000,- Ft értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide 2020. január végén is visszatért, ajtó- és ablak befeszítésével hatolt be, és 20.000,- Ft értékű gáztűzhelyet vitt el.

A gyanúsított 2020. január 10. napját megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba az ajtó befeszítésével hatolt be, onnan 25.000,- Ft értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat.

A férfi 2020. január 25-február 3. napja között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 270.000,- Ft értékben.

A férfival szemben van már nyomozás folyamatban amiatt, hogy 2015. október 27. napját követően egy esztergomi ingatlanba ablakának benyomásával behatolt, és onnan 164.000,- Ft értékben lopott konyhai gépeket.

A gyanúsított a nyergesújfalui bűnesetek helyszínére talicskával járt, a lopott tárgyakat ezzel vitte el a helyszínről.

A ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra, 2020. március 20. napjáig elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó