Kategóriák: CsolnokHírek

Kocsonyafesztivált rendeztek Csolnokon

Jó hangulatban telt el az idei Csolnoki Kocsonyafesztivál, melyen ezúttal is minőségi ételeket készítettek el a csapatok.

2001-ben rendezték meg az első februári rendezvényt, mely azóta hagyománnyá vált, tudtuk meg Kalocsai Zoltántól, a Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület elnökétől. Az összejövetelekről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy régebben verseny formájában rendezték meg, újabban pedig nem a versengést, hanem a közösségi élményt helyezik előtérbe. Így bárki jelentkezhet és elkészítheti a saját kocsonyáját.

A nagyteremben ezúttal a rendező egyesület két külön kondérban főzött. Parti Ferenc szakács vezetésével az egyikben a sima, a másikban a füstölt változat készült. Emellett voltak lelkes helyi baráti társaságok, kik szintén arra vállalkoztak, hogy minőségi, hamisítatlan csolnoki kocsonyát készítenek.

A jelenlévők főzés közben felidézték a régi történeteket, néha hörpintettek egyet az italokból és szükség esetén tanácsokkal is ellátták egymást. A helyi fiatal labdarúgók ezúttal nem a labdával, hanem késsel a kezükben bizonyítottak, hiszen az egyik csapat számára meghámozták a répákat.