Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Dorogi bányásznapon loptak

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy testvérpárral szemben, akik a dorogi bányásznapi rendezvényen loptak el egy táskát és egy kabátot.

A két vádlott nő 2019. szeptember 1. napjára virradó éjszaka során a Dorog, Jubileum téren tartott bányásznapi rendezvényen és retro bulin vettek részt. A rendezvényen, a színpad előtti területen a vádlottaktól külön, de közelükben jelen volt sértett is, aki a színpad előtti kordonra felakasztotta a táskáját, amelyre 5.000,- Ft értékű kabátját is rákötötte, majd a kordon közelében táncolt, szórakozott. A sértett 5.000 Ft értékű táskájában benne volt személyi igazolványa és lakcímkártyája, 4.000 Ft készpénze, és mobiltelefonja.

Az elsőrendű vádlott 00 óra 50 perc körüli időben észlelte a sértett kordonra felakasztott értéktárgyait, erre testvére, a másodrendű vádlott figyelmét felhívta. Az elsőrendű vádlott ezt követően a táskát és a rákötött kabátot megfogta, jogtalan eltulajdonítás végett eredeti helyéről elvette, és „vidd” felszólítással testvére kezébe adta, aki azzal a tánctérről egy közeli utcába távozott. A másodrendű vádlott a táska tartalmát átnézte, abból a sértett nevére szóló személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát a fűbe dobta, majd az eltulajdonított értéktárgyakkal otthonába távozott.

A sértett nevére kiállított közokiratokat 2019. szeptember 1. napján a Jubileum tér közelében egy járókelő megtalálta és visszajuttatta a sértettnek. A nyomozó hatóság az eltulajdonított mobiltelefont 2019. szeptember 5. napján, míg a táskát és kabátot 2019. szeptember 6. napján másodrendű vádlottól lefoglalta, majd a sértettnek kiadta, így a 68.000,- Ft elkövetési értékből 64.000,- Ft megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Fotó: illusztráció

Megosztás