Kategóriák: Hírek

Korszerűbb lett Lábatlanon a gondozási központ épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 23,42 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével energetikailag korszerűbb lett Lábatlanon a Gondozási Központ épülete.

Lábatlan Város Önkormányzata a saját tulajdonú épületének korszerűsítésére pályázott és nyert támogatást a TOP-3.2.1-16 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. A Gondozási Központ épület energiaigényének fedezése jelentős költséget jelentett az önkormányzat számára, az elöregedett nyílászárók és fűtési rendszer, valamint a hőszigetelés és alternatív energiaellátás hiánya miatt.

A TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00002 azonosító számú projekt keretében a Dózsa György utca 19 szám alatti Gondozási Központ nyílászáróinak cseréjére, az épület hőszigetelésére, fűtési rendszer korszerűsítésére, valamint napelemes rendszer telepítésére került sor. A 23 420 445 Ft európai uniós támogatás, valamint a 4 330 992 Ft önkormányzati önerő segítségével megújult épület energiafogyasztása ily módon csökkent, az épületekben tartózkodók komfortérzete javult. A fejlesztés 2020. január 31-én zárult. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

A projektről bővebb tájékoztatást a http://labatlan.hu/palyazatok-1 oldalon olvashat.