Kategóriák: DorogHírek

Most a dorogi szakrendelőnek segített a Baumit

A Baumit Kft. motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Vaszary Kolos Alapítványnak, amely a dorogi röntgen osztályon került elhelyezésre.

A berendezést 2020. február 4-én, kedden adták át az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dorogi szakrendelőjének röntgen osztályán. Az átadóünnepségen dr. Kanász Gábor, főigazgató főorvos elmondta, hogy a folyamatos korszerűsítés érdekében tavaly egy új röntgen géppel bővítették a dorogi szakrendelést. A betegek mozgatása azonban eddig kézi erővel történt, ami nehézkes a mozgásszervi gondokkal küzdőknek és a kórházi dolgozóknak is. Erre nyújt megoldást a motoros röntgen asztal, ami a Baumit Kft. adományának köszönhetően idén februártól már az intézmény rendelkezésére áll. Beszédében kitért arra is, hogy a kórház számára nagyon fontosak a polgári és céges megmozdulások, ezzel mindig valami pluszt kapnak, ami nem csak a kórház dolgozóinak, hanem a betegeknek is segítséget jelent.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalkozás 340 munkavállalójából 140 Dorogon dolgozik. Ők maguk és családjaik egyértelműen érintettek abban, hogy egy dorogi egészségügyi intézmény milyen szolgáltatásokat tud nyújtani. A mostani nagyon szerencsés helyzet volt, mert pont akkor botlottunk bele ebbe a történetbe, amikor a szükség az kellett, hogy segítsen, hiszen a berendezésre egy gyűjtést szerveztek, ami nem biztos, hogy megvalósult volna a segítségünk nélkül – tette hozzá.

Amikor az egyik munkatársunk észrevette a gyűjtést és jelezte a vezetőség felé, úgy gondoltuk, hogy segítenünk kell és megvásároltuk 1,3 millió forintért a már említett motoros röntgen asztalt – folytatta a vállalat ügyvezetője. De kitért arra is, hogy korábban is segítettek már az intézménynek, hiszen a dorogi mentőállomás felújítása során az építő, burkoló és szigetelőanyagokat ingyen biztosították. Hamarosan pedig folytatódhat az iskolamosdó felújítási program is. A Baumit Kft. az utóbbi években Dorogon az Eötvös iskolában, a Zrínyi iskolában, legutóbb pedig a Zsigmondy gimnáziumban újította fel a vizes blokkokat.

Megosztás