Több mint egy kilogramm marihuánát birtokolt

Kiengedték az előzetesből azt a visszaeső esztergomi férfit, aki több mint egy kilogramm marihuánát és egyéb kábítószereket birtokolt otthonában, munkahelyén és autójában. Az ügyészség fellebbezett a letartóztatás megszüntetésével szemben.

A vádlott 2019. január 29-én délután Esztergomban ismeretlen személytől összesen 911,88 gramm marihuánát szerzett meg, melyet a használatában álló gépkocsi jobb első ülése mögé rejtett el. Ezen kívül a vádlott 2019. január 30. napja előtt megszerzett és esztergomi otthonában a lakás konyhai hűtőszekrényében tárolt 2 db citromsárga színű, spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint a vádlott esztergomi munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm marihuánát. A vádlott által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A férfival szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4. napján szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. január 28. napján tartott tárgyaláson az eljárást nem fejezte be, újabb tárgyalási határnapot tűzött ki, egyidejűleg rendelkezett az elkövetővel szemben elrendelt kényszerintézkedésről.

A bíróság a vádlott letartóztatását végzésével megszüntette, egyidejűleg elrendelte a vádlott bűnügyi felügyeletét.

A végzéssel szemben az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be a letartóztatás fenntartása végett. A fellebbezés szerint a vádlott számára a bűnügyi felügyelet helyéül kijelölt ingatlan a terhére rótt bűncselekmény egyik elkövetési helyszíne, a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, ennek kiküszöbölésére a bűnügyi felügyelet nem alkalmas.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó