Kategóriák: HírekKék hírek

Meg akarta ölni, mert az apját feljelentette

Előzetes letartóztatásba került az a többszörösen visszaeső férfi, aki a lábatlani sértettet gyilkossággal fenyegette, mert az apját feljelentette.

Az elkövető a megalapozott a gyanú szerint 2020. január 27-ét megelőző hét egyik napján, 22 órát követő időben megjelent a lábatlani sértett otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott és félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos cselekménnyel, megöléssel fenyegette meg a sértettet és a feleségét, ha az apjának valami baja lesz.

A gyanúsított a sértetteket azért fenyegette meg, mert a sértett férfi feljelentése alapján indult eljárás a gyanúsított apja ellen, aki abban az ügyben a vádiratot a bíróságtól megkapta.

A férfi többszörösen visszaeső, három további nyomozás van folyamatban vele szemben erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, testi sértés bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa szerint megalapozottan feltelehő, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a bizonyítást veszélyeztetné.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó