Kategóriák: Hírek

Tudja melyik festék a legmegfelelőbb az Ön számára?

Tintapatron vagy tonerkazetta? Nem biztos benne, hogy mit jelentenek az egyes jelölések? Az alábbiakban áttekintést nyújtunk Önnek a nyomtatókazettákról, amely segít a helyes festékkazetta kiválasztásánál.

Ha nem tudja, hogy milyen festékkazetta való a nyomtatójába, ne essen kétségbe. Tudja azonban, hogy mi a fő különbség a tonerkazetta és a tintapatron között? Vagy talán tévesen úgy gondolja, hogy a toner tintapatront is tartalmaz? Ha ezekre a kérdésekre nem tudott választ adni, vagy ha a festék kiválasztásánál kétsége támad afelől, hogy a nyomtató továbbra is kiválóan fog működni az új tintával vagy tonerrel, ne hagyja abba az olvasást.

Tintasugaras nyomtatóba keres festéket?

Ebben az esetben a tintapatronokat keresse. Ezek a kazetták a tintasugaras nyomtatókba valók. A nyomtatónál a konkrét gyártó termékeit keresse. Ez kulcsfontosságú a megfelelő nyomtatókazetta kiválasztásánál. Így nem lesz gondja például a Canon Pixma TS705 patron keresésénél sem. Attól függetlenül, hogy eredeti festéket, vagy azok olcsóbb alternatíváit keresi, biztos, hogy minden nyomtatóhoz talál festéket.

A toner nem minden nyomtatóba jó

A nagy nyomtató kínálatból történő választás mellett nem csak egyetlen típusú technológiával találkozik. A fentiekben ismertetett tintapatronokon kívül léteznek még tonerek, azaz „festékkazetta„. Ezek kizárólag a lézernyomtatókban használhatók, és jellemzően por alakban készülnek.

Hogyan válasszuk ki a csere patront?

Ön elégedett a festékkel, azonban a patron megüresedett. Ha ismeri a tintakazetta vagy a toner konkrét jelölését, semmi sem korlátozza Önt abban, hogy újat vásároljon. Ehhez választási lehetősége is van, hiszen a kínálatban nem csupán az eredeti festékek jelennek meg, hanem különféle kompatibilis változatok is.

Ha azonban nem ismeri a pontos jelölését, nagyon jó segítséget nyújt a nyomtató márkája és a modell pontos megjelölése. A keresésnél a festék pontos neve helyett ugyanis megadja a nyomtató típusát és gyártójának a nevét és ismét aránylag gyorsan eljuthat a kívánt eredményhez. Úgyszintén választhat az eredeti nyomtatókazetták és a kompatibilis verziók között.

Van már áttekintése arról, hogy milyen festéket kell keresnie a nyomtatójába? Ez a rövid összefoglalás ennek megkönnyítését szolgálja. A feltöltésnél lézeres nyomtató esetében keressen tonerkazettát, míg tintasugaras nyomtatónál tintapatront. Ha a kazetta jelölése nem jól olvasható, a festék számát a nyomtató modellje és jelölése alapján is azonosíthatja.

A kép forrása: antpkr / Shutterstock.com