Kategóriák: HírekKék hírek

Arcon ütötte, mert ingatlanja előtt parkolt Lábatlanon

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki azért rúgta meg a sértettet, mert az a pincéje előtti útszakaszon várakozott a gépjárművével.

A sértett férfi tavaly március 2-án reggel gépkocsijával a lábatlani Papréti pincesorra tartott, ahol éppen disznóvágást tartottak az egyik ismerősénél. Az utcában a sértett az ismerőse pincéjét nem tudta megközelíteni, mert a pince előtt egy másik gépjármű várakozott, annak vezetője intett sértettnek, hogy néhány perc múlva eláll a gépkocsival, ezért sértett a saját gépkocsijával félrehúzódott az úton.

A vádlott gépkocsival ekkor érkezett meg az ezen az úton lévő saját hétvégi házához és kérdőre vonta sértettet, hogy miért éppen az ő telke előtt parkol. A vádlott és a gépkocsi mellett álló sértett közötti szóváltás közben a vádlott agresszíven közeledett sértetthez, aki érezte, hogy tettlegességre fog sor kerülni, ezért levette a szemüvegét. Ezután a vádlott egy alkalommal sértett felé rúgott, amely rúgás nem találta el a sértettet, majd ököllel legalább egy alkalommal kis-közepes erővel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a földre került.

A sértettnek az ütés következtében nyolc napon belül gyógyuló homloktáji és orrtáji sérülése keletkezett, de a támadó férfi akkora erőt fejtett ki, hogy akár nyolc napon túl gyógyuló arccsont, orrcsont törést is okozhatott volna neki.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 33.233,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás