Akár négy évet is kaphat a visszaeső tolvaj férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy ittas állapota miatt alvó sértettől eltulajdonította a mobiltelefonját.

A vádlott 2019. június 24. napján az esti órákban, Esztergomban, közterületen a sértettel és két ismeretlenül maradt személlyel közösen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A két ismeretlenül maradt személy az italozás helyszínét elhagyta, míg az elfogyasztott alkohol hatására a sértett elaludt.

Ezt követően a vádlott jogtalan eltulajdonítás végett az alvó, emiatt védekezésre képtelen sértett pulóverének zsebéből elvette a sértett 25.000,- Ft értékű mobiltelefonját, majd a sértettet hátrahagyva a helyszínről távozott.

A vádlott ezt követően a mobiltelefont az esztergomi buszvégállomáson 1.500,- Ft-ért értékesítette. A mobiltelefon lefoglalásra és a sértett részére kiadásra került.

A vádlott a bűncselekményt lopás bűntettének elkövetése miatt vele szemben kiszabott szabadságvesztésből engedett feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy ha a többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság a vádlottal szemben 4 év fegyházbüntetést szabjon ki és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a korábban kapott feltételes szabadságot szüntesse meg és állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó