Kategóriák: Hírek

Nincs időm semmire és még pénzem sincs

Sokan eshettek már abba a hibába, hogy rengeteg időt töltenek munkájukkal, plusz feladatok és akár másod munkát is vállalnak, mégis hónap végére semmi pénzük nem marad.

Sokan úgy tartják nem többet, hanem okosabban kell dolgoznunk, ami nem csak azt jelenti, hogy a legjobb munkahelyen kell dolgoznunk a legnagyobb fizetésért, hanem, hogy a szabadidőnket is megfelelően kell beosztanunk. A munkánk utáni időnk nagyban befolyásolja teljesítményünket, életkedvünket, motiváltságunkat. Ha ezt képesek vagyunk számunkra pozitívan eltölteni, akkor az akár későbbi munkákra is kihatással lehet, ami előléptetést, fizetésemelést eredményezhet.

Az időbeosztás nagyon fontos lehet akkor, ha úgy érezzük, semmire nincs időnk. Érdemes lehet ebben az esetben egy beosztást készíteni, de nem csak fejben, hanem akár jegyzetként időnaplóként. Így képesek lehetünk előre megtervezni a napjainkat és azon belül a nap bizonyos szakaszait, így biztosak lehetünk abban, hogy mindenre jut elegendő időnk.

Ha viszont úgy érezzük, hogy a túl sok munka túl nőtt rajtunk és képtelenek vagyunk ezen változtatni és számunkra kedvezőbb feltételekkel végezni azt, úgy érdemes elgondolkozni, a munkahelyváltáson. Ne többet, hanem okosabban. Keressünk, olyan munkahelyet ahol jobban megbecsülik az embert és előrelépési lehetőséget biztosítanak, hiszen itt képesek vagyunk nagyobb fizetést kiharcolni magunknak. Azonban ha nem látjuk ezt a lehetőséget mostani munkahelyünkön, érdemes elgondolkozni a váltáson. Állásajánlatok Kaposvár és környékén bőven találhatók. A környéken álláskeresőknek célszerű több weboldalon is tájékozódniuk egy ideális munkahely megtalálása érdekében.

Nem mindig az keres többet, aki óraszámban többet dolgozik, hanem aki abban az időben képen igazán hatékonyan és jól dolgozni.