Kategóriák: DorogHírek

Alultáplált kutyát mentettek meg Dorogon

Nemrégiben érkezett egy bejelentés a „Szurkolók az Állatokért” szervezethez, miszerint Dorogon, az egyik háznál lakik egy soványabb „angol bulldog” rövid láncon tartva.

A szervezet tagjai elmentek a helyszínre, hogy megnézzék, viszont a kutyából nem sokat láttak, de a gazdájával tudtak beszélni, aki elmondta, hogy nemrég költözött oda, a kutya pedig két hétig nem evett semmit. A rövid láncra a magyarázata az volt, hogy van neki hosszabb, de arra feltekeri magát az eb. Hozzátette, hogy a kerítést is szeretné magasítani, de hát közeleg a karácsony és senki nem csinálja meg ilyenkor. Végül elmondta, hogy talán most már enni fog, és nem is tartja folyamatosan a láncon, elengedi, játszik vele, viszont ha huzamosabb ideig szabadon van átugrik a kerítésen és kiszökik.

Mivel közelebbről szemügyre venni nem volt lehetőségük, az állatvédők felajánlották a segítségüket, többek között azt is, hogy ha kell, akkor pár hétre magukhoz veszik, hogy megpróbálják tömegesíteni, de a gazda egyik javaslatukkal sem élt. A szervezet tagjai megígérték, hogy hamarosan visszajönnek és legyen kedves minden tőle telhetőt megtenni a kutya érdekében.

Teltek a napok, egy újabb bejelentés érkezett a napokban, ugyanerről a helyről. Karácsony ide, vagy oda, úgy érezték az állatvédők, hogy menniük kell. Jönnek a hidegek és ha megalapozott az ismételt bejelentés, akkor cselekedniük kell.

A szervezet tagjai mikor újból kilátogattak látták, hogy semmi sem változott, sőt rövid lánc és egy alultáplált kutya fogadta őket. Többszöri csengetésre a gazda ajtót sem nyitott, így a rendőrség segítségét kérték. A rendőrök kiérkezése után a gazda le is mondott a kutyáról, mikor pedig a nevét kérdezték azt mondta: „kiskutya”.

A kutyát az állatvédők orvoshoz vitték, sérüléseit ellátták, oltást kapott (mert mint kiderült egy éve lejárt), viszont chip volt a kutyában, melyből kiderült, hogy egy törzskönyves Amerikai Staffordshire terrier kutyusról van szó, az angol bulldog helyett.

Üdvözlünk Dorogi Bigie! – tették hozzá a „Szurkolók az Állatokért Komárom és környéke” Facebook oldalukon megosztott bejegyzésük végére!