Közmunkára ítélhetik a részeg vandál nőt

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelet az a nő ellen, aki részegen zaklatta a söröző vendégeit, majd a szórakozóhely berendezését törte, zúzta.

A vádirat szerint egy komárom-esztergom megyei, duna-menti kisközségben a vádlott nő 2019. május 16-án 21 óra 30 perc körül megjelent az egyik sörözőben, ahol ittas állapotban zavarta a vendégeket, beszélgetésükbe beleszólt, rángatta a szakállát az egyik vendégnek, bele akart harapni a pizzájába, és nem akarta, hogy az ott szórakozó emberek hazamenjenek. Majd amikor a sörözőt zárni akarták, a vádlott nem volt hajlandó a helyiséget elhagyni, hanem ledobta a hamutartót és az üres sörös dobozokat a földre, és szidta a pultost, hogy nem takarít rendesen.

A kocsmában tartózkodók közül többen rászóltak a vádlottra, hogy menjen haza, mert megengedhetetlen a viselkedése. Egy férfi ki akarta vezetni a vádlottat a karjánál fogva a helyiségből, erre a nő a lábával a bejárati ajtó üvegébe rúgott, amely ettől kitörött, majd az ajtóban maradó üveget a könyökével kiütötte. Ezután a nő a berendezési tárgyakat lökdöste, egy virágcserepet felrúgva összetört, és a székeket felborogatta. Emiatt két férfi a nőt lefogta, és a teraszra kísérte, közben a nő a lábával rugdosott, kiabált, trágár szavakkal szidalmazta és köpködte az ott tartózkodó személyeket.

A nő erőszakos magatartásával 13.000,- Ft kárt okozott a kocsma tulajdonosának.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje a vádlottat.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás