Kategóriák: Hírek

Megújult Epöl önkormányzati hivatalának épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 22,9 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével energetikailag korszerűbb lett Epöl község önkormányzati hivatalának épülete.

Epöl Község Önkormányzata a saját tulajdonú hivatali épületének korszerűsítésére pályázott és nyert támogatást a TOP-3.2.1-15 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épület fenntartási költségei korábban igen magasak voltak, amit a hőszigetelés nélküli homlokzatok, a régi nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott.

A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00021 azonosító számú projekt keretében az épülethatároló falszerkezeteket hőszigetelték, a nyílászárókat lecserélték, a szakemberek korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert. A 22 999 514 Ft európai uniós támogatás segítségével megújult Kossuth Lajos utca 10 szám alatti épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, ily módon az önkormányzat számára jelentős költségmegtakarítást eredményezve. A felújításukkal az épületben dolgozók és tartózkodók komfortérzete is javult.

A projektről bővebb információt az epol.hu oldalon, illetve korábbi beszámolónkban olvashatnak!