Kategóriák: HírekProgramok

Trópusi nyaralás télen – mutatunk két tökéletes úticélt

Ahogy beköszönt a szürke, szomorú őszi időjárás, talán a legutolsó dolog, amit számba veszünk az egy egzotikus, trópusi nyaralás lehetősége. Pedig az ázsiai vagy akár a dél-amerikai célpontok a téli hónapokban is kellemes meleggel és abszolút kikapcsolódással várnak. Íme két tökéletes trópusi célpont.

A téli hónapokat sem kell feltétlenül szomorúan, szürkeségben és hideg időben töltenünk, érdemes legalább egy egyhetes nyaralást erre az időszakra betervezni! Tökéletes választás lehet télen is Mexikó tüzes és vonzó világa. Mexikóban nem csak az ételek, de az élet is szenvedélyes, fűszeres, kultúrája szintén folyamatos izzásban van, az emberek hagyománytisztelőek és temperamentumosak, de a mindennapokban a hagyományokhoz a modern hangulat is társul. Alapvetően trópusi éghajlattal rendelkezik, a tengerparton ez a trópusi meleg a jellemző, októbertől májusig száraz időjárásban lehet részünk. A páratartalom viszont magas, erre készülni kell. A mexikói konyha méltán híres, hasonlóan a magyarhoz rendkívül fűszeres. Érdemes tehát a téli hónapokban úticélül tűzni ki Mexikót.

Egy másik tökéletes célpont, ha az itthoni hidegből a trópusi melegbe szeretnénk menekülni, az Mauritius. A trópusi paradicsom álomszép területtel várja az ide érkezőket az Indiai-óceánon. Európától több mint 10 órás repülőúttal lehet megközelíteni, de abszolút megéri! A látványos, képeslapra illő tájak, a paradicsomi terület a világ legszebbjei közé tartozik. A hideg télből elvágyódóknak tökéletes célpont lehet, hiszen a nyár decembertől júniusig tart, amikor a nappali átlaghőmérséklet 30 °C. Így akár egy szilveszteri út is szóba jöhet. Az erős napsugárzásra azonban érdemes felkészülni, jobb megelőzni a napszúrást. Mauritius vidéke nem csak fehér homokos, korallzátonnyal védett strandokból áll, hanem meredek hegyoldalakkal határolt, drámai szépségű hegyeket is láthatunk itt. A hatalmas vízesések, mély szurdokok csak emelik a táj tökéletességét, érdemes tehát legalább egy hetet itt tölteni és felfedezni ezt a természeti csodát.

Megosztás