Kategóriák: CsolnokHírek

Felavatták a csolnoki köztéri színpadot

December 1-jén, vasárnap délután avatták fel Csolnokon, a Szent János Parkban felépített Ulmer Schachtelt ábrázoló köztéri színpadot.

Advent első vasárnapján Mandusitz Zsuzsanna köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta, hogy ez a mai alkalom nagyon különleges, hiszen egy régi álom vált valóra: felavathatjuk a szabadtéri színpadunkat.

Kolonics Péterné polgármester asszony elmondta, hogy régóta tervben volt már, lakossági igényként is, az adventi fellépők is többször kérték, hogy állandó fedett színpadot állítsanak a Szent János parkban és lám a tervekből, az álmokból valóság lett. Egy állandó színpad hosszabb távon gazdaságosabb és így az eddigieknél is több rendezvényt lehet itt megtartani, a színpadot fedettre tervezték, ami további funkciók befogadására is alkalmassá teszi – tette hozzá. Kiemelte, hogy elkezdődött egy nagyszerű együttműködés, sokan áldoztak arra, hogy a tervből valóság legyen. Közel 5 millió forint gyűlt össze, mely egyrészt lakossági adományokból és hozzájárulásokból, másrészt pedig a zöldhulladék szállítás lakossági díjából és az építkezési törmelék szállításáért befizetett pénzből jött össze.

Kitért arra is, hogy a színpad érdekessége az, hogy az alakja az Ulmer Schachtelre emlékeztet, amellyel az ősök érkeztek a Dunán Ulmból Nyergesújfalura, majd telepedtek le Csolnokon. A színpad mérete 15 x 8 méter, melyet Hampl Róbert építészmérnök tervezett meg. Végezetül megköszönte a lakosságnak és a projektben közreműködőknek a segítséget. A polgármester asszony a beszéde után Hampl Róbert építészmérnöknek és Schmidt Márton kivitelezőnek Kolonics Péter egy-egy festményét ajándékozta.

A köszöntők után a csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus műsorát hallgathatták meg az érdeklődők, majd Dr. Kulcsár Sándor plébános megáldotta a színpadot és az adventi koszorút, valamint meggyújtotta az első gyertyát.

A nap hátralévő részében az összegyűltek a parkban megrendezett adventi vásárban kézműves termékeket vásárolhattak, valamint forró teát és bort kortyolgathattak. Az első adventi vasárnapot a Blues and Roll zenekar koncerttel zárta.

Lehoczki Dávid

Megosztás