Kategóriák: Hírek

Új közhasznú épülettel gazdagodott Epöl

Felavatták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megújult, az egykori orvosi rendelő épületét Epölön. Az épület a jövőben kulturális és szociális jellegű intézményeknek ad majd otthont.

Az ünnepség megnyitóján az Epöli Búzavirág Népdalkör adott műsort, ezután köszöntötték dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Tácsik Attila polgármestert, Mészáros István alpolgármestert, Simonyi Molnár Balázs tiszteletest, valamint Bokros Gábort, a helyi polgárőr egyesület elnökét.

Tácsik Attila beszédében visszaemlékezett, hogy korábban orvosi rendelőnek és fodrászatnak adott otthont az épület, majd sokáig kihasználatlanná és elhanyagolttá vált. Viszont most örömét fejezte ki, hogy modernizálták és átalakították az épületet. Elmondta, hogy az illemhelyiségek és a teakonyha mellett közösségi teret, irodát és polgárőrséget is kialakítottak. Új villamoshálózatot építettek ki, szigeteltek a külső falat és a födémet, valamint kicserélték a nyílászárókat, és kondenzációs kazánokat is beszereltek. Hozzátette, hogy itt kap helyet a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Járási ügysegéd, illetve itt tarthatják majd meg a civil szervezetek az összejöveteleiket.

Dr. Völner Pál beszédében kiemelte, hogy mindig örömteli pillanat számára az, ha átadó ünnepségen vehet részt, reméli, hogy a következő években a Magyar Falu program keretében is lesz mit átadni, hiszen ezzel a programmal a kormány a vidéki élet minőségét kívánja javítani.

Popovics György a népdalkör közreműködése után bizakodva mondta, hogy reméli, lesz majd egy megyei dal, melyet a kórusok énekelni fognak. Megköszönte az epölieknek a támogatást és örömét fejezte ki, hogy újra itt lehet előttük, hiszen a legnagobb arányban itt támogatták őt, hozzátette: reméli, hogy meg fogja tudni szolgálni ezt. Kiemelte, hogy fontos számára, hogy a kistelepülésen élők érezzék azt, hogy a kormány és a megyei önkormányzat gondol rájuk. Végezetül örömét fejezte ki, hogy egy régi elhanyagolt épületből új érték jött létre, melyen a polgárőrség a szíve csücske.

A beruházás a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat segítségével valósulhatott meg.

A Régió TV Esztergom felvétele az átadóról: