Kategóriák: EsztergomHírek

Helyi védelmi bizottságok elnökeinek felkészítése Esztergomban

Védelmi igazgatási felkészítést tartottak szerdán Esztergomban a Magyar Suzuki Zrt. közreműködésével a főváros, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Nógrád megye, Pest megye, Vas megye, és Veszprém megye helyi védelmi bizottságok elnökeinek részére.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett képzésen a vendéglátó Magyar Suzuki Zrt. mellett, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében a megyei védelmi bizottság titkára vett részt.

A felkészítés célja a járási hivatalok vezetőinek védelmi igazgatási továbbképzése volt, ahol az aktuális kérdéseket beszélték át, iránymutatást kaptak az egységes feladat-végrehajtás érdekében.

A megjelenteket a Magyar Suzuki Zrt. képviseletében Novák Gyula termelési igazgató köszöntötte. A rendezvényt Dr. Fodor János a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg. Őt követte Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője, aki az önkéntesség szerepét ismertette a katasztrófavédelem feladatrendszerében a résztvevőkkel. Az előadássorozat a védelmi igazgatás aktuális honvédelmi kérdéseivel folytatódott, amelyet Bakos Sándor alezredes a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály kijelölt előadója tartott. A gyakorlati képzés helyét biztosító Novák Gyula termelési igazgató, a Magyar Suzuki Zrt-t mutatta be, majd körbevezette a résztvevőket a gyárban. A felkészítés második felében Bakos Sándor alezredes, mint a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság titkára a FÚZIÓ-2019 elnevezésű komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlatot ismertette a hallgatókkal, majd Sikrai Attila tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő mutatta be Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi kockázatait.

Fotó: Viszked Georgina tű. hadnagy
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu