Kategóriák: DorogHírekSport

Dupla hazai első felvonása

Kéthetes szünetet követően zsúfolt ütemezéssel folytatódik a bajnokság, amely az őszi szezon célegyenesébe ért. Két egymást követő találkozót itthon játszik a Dorog és elsőként a Tiszakécskét látják vendégül vasárnap. Az előző fordulóval egy ragyogó sorozat folytatódott, amely jelentős pontgyarapodás mellett, tíz hellyel való előrelépést eredményezett – Szabó Gyula cikke.

A magyar válogatottal kapcsolatos események miatt kéthetes pihenő volt a bajnokságban. Elsőként az ország új nemzeti stadionját avatták az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel. Dorogi vonatkozása is volt az aréna átadásának, ugyanis a magyar válogatottat a Dorogi FC focipalántái, mégpedig Szabó Ferenc edző U9-es növendékei kísérhették a pályára. Az ország elsőszámú eredeti katlanját, a Népstadiont egykori polgármesterünk, a köztiszteletben álló dorogi gyermekgyógyász főorvosa, Dr. Dávid Anna édesapja, Dávid Károly építész tervezte és volt a építkezés fő irányítója. A régi stadionban a Dorog csapata húsz bajnokit játszott, de azon felül is számos egykori játékosunk folyamatosan pályára lépett benne számtalanszor. A mostani eseményeknek köszönhetően továbbra is megmaradt a dorogi szál és csak remélni merjük, hogy a mi szempontunkból is hasonló szerepet játszhat vele kapcsolatban a dorogi labdarúgás is. Volt labdarúgónk és masszőrünk, Halmai Tamás biztos pontja lehet a közeljövőben e szerepléseknek, ugyanis ameddig Ő a válogatott masszőre, ez szinte garantált. Jelenlegi csapatunk tagjai közül is voltak, akik személyesen vettek részt a megnyitón a lelátókon, akárcsak kedves szurkolótársaink, akik szintén jópáran ott voltak a múlt pénteki eseményen.

A dorogi apróságok a stadionavatón a Magyarország-Uruguay meccsen. Gratulálunk!

Csapatunk a legutóbbi fordulóban győzelemmel felérő gólnélküli döntetlent játszott Ajkán, ugyanis a szerzett ponttal eggyel feljebb léphetett a tabellán, beelőzve a Győri ETO gárdáját. Ezzel pedig az előkelő 6. helyről várhatja a szezon hajráját. A Veszprém megyei településen irreális pályaviszonyok fogadták a csapatokat, ahol a lehullott nagymennyiségű csapadék teljesen elöntötte a játékteret. Sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán lejátszható-e a találkozó, végül a játékvezető engedélyezete az összecsapást. Mindkét fél dícséretet érdemel, mert a körülmények ellenére is derekasan vetették magukat a küzdelembe és mindvégig nyíltsisakkal a győzelemre játszottak. Továbbá szintén elismerést érdemelnek azok a dorogi szurkolók, akik elutaztak Ajkára is buzdítani a fiúkat. Összességében igazságosnak mondható a pontosztozkodás, bár valamivel a mieink közelebb álltak a győzelemhez. Jópár ígéretes támadás és helyzet mellett két meccslabdánk is volt, de ezek sajnos kimaradtak. A vendéglátók is okoztak néhány meleg pillanatot a mi kapunk előtt. Legnagyobb lehetőségük éppen a pályaviszonyoknak köszönhetően adódott előttük, miután Mursits kapus kirúgása a vizes talajon lecsúszott és éppen egy hazai támadót talált helyzetbe. Sajnos veszteségtől sem volt mentes a mérkőzés, ugyanis Dlusztus András sérült meg komolyabban, amelynek következtében idén sajnos már nem számíthatunk a játékára. Minden bizonnyal az időjárási viszonyok számlájára írható a szerencsétlen eset, hiszen mindez a hajrá perceiben történt. Ezúton kívánunk mielőbbi és teljes felépülést hátvédünknek!

A forduló többi mérkőzésén is voltak izgalmak és meglepetések egyaránt. A tőlünk vaskos zakóval távozott Békéscsaba úgy tűnt, fel tudott állni a sokkból és ezúttal hazai pályán legyőzte a Soroksárt 1-0-ra. Ugyancsak sikeresen magára talált a Nyíregyháza is, amely szintén hazai pályán tudott nyerni a korábbi kisiklásait feledtetve, mégpedig meglehetősen magabiztosan a Szeged ellen, 3-0-ra. A forduló meglepetése a Gyirmót gólnélküli döntetlenje volt a sereghajtó Vác vendégeként Soroksáron. A listavezető MTK 3-0-ás sikerével viszont biztosan tartotta otthon a pontokat a Siófokkal szemben, akárcsak a Kazincbarcika a Csákvár ellen, 3-1-re. Nyögvelősen meccselt otthon a Vasas az újonc Szolnokkal, ahol nem született gól, míg a Budafok 1-0-ra verte hazai környezetben a kieső helyen álló Haladást.

Kellemes személyes emlék a legutóbbi, egyben legelső Dorog-Tiszakécske mérkőzésről, 2018. december 2-án.

Vasárnapi ellenfelünk, a rabszódikusan szereplő Tiszakécske együttese szolgáltatta a forduló legnagyobb negatívumát, miután hazai pályán kapott egy sima ötöst a veszélyzónából menekülő Budaörstől. A kécskeiek pedig remekül kezdték az évadot az első két fordulót megnyerve, majd jöttek a vereségek, utána pedig kevésbé várt bravúrok és immár másodszor is kiütéses kisiklás. Korábban Szegeden is belefutottak egy ötösbe, ugyanakkor minimális egy góllal maradtak csak alul a Gyirmót vendégeként. Idegenben verték a Békéscsabát, pontot raboltak Csákváron, de a váciak kevés szerzett pontjához ők is hozzájárultak egy döntetlennel. Hullámzó teljesítményükkel végül éppen bennmaradó helyen állnak, de csak több nyert meccsnek köszönhetik, hogy megelőzik a Haladást. Egy hét híján napra pontosan egy éve találkoztunk velünk Dorogon, amely igazán emlékezetesre sikeredett, s nem csak azért, mert az volt a két csapat legelső mérkőzése történetük során. A mieink végig agilis támadójátékkal előrukkolva, szinte kiütötték az akkor erős középmezőnybelinek számított ellenfelüket. Legutóbb idén májusban 1-1-es döntetlent játszottunk velük idegenben. Így az eddigi két mérkőzés alapján nekünk kedvez a papírforma, amelyet erősít a két csapat közelmúltban mutatott teljesítménye. Azonban ahhoz, hogy folytatódjék az öt hete megkezdett nagyszerű sorozat, komolyan kell venni vendégeinket. A fentiekben ecsetelt eddigi eredményei is mértéktartásra köteleznek, s nem szabad elfelejteni, hogy minden bizonnyal a múlt fordulóbeli fiaskót kiszeretnék majd köszörülni, arról nem is beszélve, hogy a tabellán jelenleg elfoglat helyük miatt is igyekezni fognak, hogy javítsanak pozciójukon. A presztízs is motiválhatja őket a tavalyi rájuk mért nagyarányú vereség miatt, no meg a csapat élén a közelmúltban történt edzőváltás. Másfelől, mi pedig fiaink motiváltságában bízhatunk. További sikeres szerepléssel megerősíthetnénk helyünket és olyan előnyt élvezhetnénk a mögöttünk állókkal szemben, amely a későbbiekben garantálhatná a felszabadult játékot és a tágabb értelemben vett élmezőnyhöz való tartozást. Erre éppen a mostani fordulóban lenne a lehető legkitűnőbb alkalom és nagyon jó lenne, ha sikerülne élni vele. Az eredmények mellett a csapat játéka is óhatatlanul javult és egyre élvezetesebb. Ha az elmúlt mérkőzések szellemében és felfogásában vetik magukat a küzdelembe, a töretlen siker fennartható lenne. A forduló körítéséhez egy kis meglepetés is készül a dorogi szurkolók részéről, amelyre közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt kerül sor. Ez pedig egy külön adalék is lehetne a csapatnak, akik viszonzásul továbbra is jó és eredményes játékkal rukkolnának elő, megörvendeztetve a lelkes drukkereket.