Kategóriák: EsztergomHírek

Esztergomi sikerek a „Krimit Tud?” vetélkedőn

November 12-én, kilencedik alkalommal rendezték meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedőjét, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont. A dobogó harmadik fokára a Géza Fejedelem Szakközépiskola diákjai állhattak fel.

Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 7 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi évekhez hasonlóan Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglalt Hegedűs D. Géza Kossuth és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, Kiss Ernő Zsolt, a Madách Színház művésze, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József nyugállományú r. altábornagy is. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, Dr. Németh Gyula r. ezredes nyitotta meg, beszédét követően a csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Debreceni Ady Endre Gimnázium csapata. A II. helyen a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákjai végeztek, a dobogó III. fokára pedig a Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata állhatott fel.

Az esztergomi csapat tagjai: Hideg Boglárka, Ster Martin, Rózsa Ádám és Bozsák Botond (különdíjat is kapott) volt. Kísérőjük és egyben felkészítőjük: Néveri Péter Edvárdné rendőr százados, az Esztergomi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója volt.

Gratulálunk a csapatoknak!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó