Másfél évet kaphat az a férfi, aki lakótársait zaklatta Esztergomban

Az Esztergomi Járási ügyészség a 2 rendeli zaklatás vétsége miatt indult ügyben egy esztergomi férfival szemben nyújtott be vádiratot, aki a társasházi lakótársait háborgatta kéretlen, sértéseket, trágár és obszcén kifejezéseket tartalmazó üzenetekkel.

A vádlott és a sértettek ugyanazon esztergomi társasháznak a lakói, a vádlott és a sértettek között régóta feszült, rossz viszony áll fenn, mivel a vádlott trágár tartamú, papíron írt üzeneteket szokott bedobni a sértettek postaládájába.

Az elkövető 2018. december elejétől 2019. január 3. napjáig terjedő időszakban a lakóházban, az egyik sértett postaládájába heti rendszerességgel 54 alkalommal dobott be trágár tartalmú, obszcén kifejezéseket tartalmazó üzeneteket.

A férfi egy másik sértett postaládájába 2018. február hónaptól 2019. január 17. napjáig terjedő időszakban 90 alkalommal dobott be trágár, és obszcén tartalmú üzeneteket.

A vádlott az üzeneteivel a sértettek mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen háborgatta.

A férfit a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés és 5 rendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette, illetve a bíróság 2019. február 7. napján 7 rendbeli zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az előbbi szabadságvesztés végrehajtását. A férfi a vádemeléskor szabadságvesztését tölti. A legutóbbi elítélés tárgyát képező bűncselekményeket részben ugyanazon sértett sérelmére követte el, akinek a sérelmére a vádiratban írt cselekményt is elkövette, továbbá nagyrészt ugyanúgy trágár és obszcén üzenetekkel háborgatta a sértetteket, mint a legutóbbi vádiratban írt cselekmények során.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 5 hó fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás